- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Видовдан је заветни дан за Србе

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICСрпски члан Председништав БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Видовдан који има страдалнички карактер Косова и тај мит не дозвољава никоме ко се бави политиком да ништа мање тражи ни данас него што су тражили јунаци тог времена, а то је да имамо своју нацију, своју државу, своју слободу и да одбранимо сами себе, казао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.
Додик је током пријема у Београду поводом доделе видовданских одликовања и ступања на дужност председника Републике Србије, за Танјуг рекао да је Видовдан заветни дан за Србе.
"Нема Србина који не зна шта је Видовдан. Посвећен је страдању кнеза Лазара и великомученика на Косову. Обележава страдање и јунаштво које иза себе има наш карактер, а то је да се бори против највећих тога времена и да олако не да своју слободу", навео је Додик.
Додик истиче да српски народ никада није хтео да буде потлачени, понижен, а да су се притерани у ћошак увек храбро борили кроз историју.
"И тај завет наравно носе и данашње генерације и зато је то важно као једна нит која повезује нашу историју најбоље од свих. Говори о томе да смо ми као народ имали увек храбрости, управо због слободе коју баштинимо као најважнију ствар, да станемо пред Турке, пред Аустроугаре, пред Хитлера, НАТО и све оне који су покушали да нам угрозе слободу, а нисмо хтели да будемо понижени, да будемо поданици", додаје.
Како је казао, то је увек произилазило из Видовдана који има "страдалнички карактер Косова".
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СРБИЈА
„Нико не може да сруши наше народно јединство“: Вучић уручио видовданска одликовања /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала