- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Изјаве са Запада о недопустивости преговора Русије и Украјине – шизофренија

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да су контрапродуктивни и штетни планови Вашингтона да испоручи Кијеву противракетне системе НАСАМС средњег и дугог домета.

„Ови планови (о испорукама система ПВО) спроводе се у светлу изјава о недопустивости постизања мира под условима Русије, о недопустивости започињања мировних преговора док Украјина не постигне одлучујућу прекретницу у борбеним дејствима“, упозорио је Лавров.

По његовим речима, изјаве западних лидера о неприхватљивости преговора Русије у Украјине у овој фази су манифестација шизофреније.

„Изјаве о недопустивости било каквих преговора Украјине са Русијом у тренутним условима редовно дају те Борис Џонсон, те Олаф Шолц, те Жозеп Борељ, који стално позивају да се троши више новца из Европског мировног фонда на оружје за Украјину. Овде се у извесној мери манифестује шизофренија“, оценио је Лавров.

Он је упозорио да „што више буду пумпали Украјину оружјем, сукоб ће дуже трајати“.
„Што буде испоручивано више оружја које има за циљ да продужи сукоб, да продужи патње цивила који стално живе под гранатирањем украјинског режима, то ћемо ми извршавати више задатака на терену. Ти задаци ће бити реализовани“, поручио је шеф руске дипломатије.
Такође је констатовао да се одлуке у вези са Украјином доносе у Сједињеним Америчким Државама.

„Нећу да нагађам чему се нада председник Владимир Зеленски – апсолутно није важно шта он мисли, чему се он нада. Не доноси он одлуке. Одлуке се доносе у Вашингтону и то не на председничком нивоу. Одлуке доносе познати званичници у Стејт департменту и, вероватно, у председничкој администрацији“, рекао је Лавров.

Сједињене Америчке Државе одобриле су нови пакет војне помоћи Украјини у укупном износу од милијарду долара.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
РУСИЈА
Кијев може све да заустави до краја дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала