- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Руска војска је јасно објаснила шта се догодило у Кременчугу

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Тржни центар у Кременчугу запалио се након напада на хангар са оружјем из САД и Европе, рекао је министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Министарство одбране Русије је веома јасно и прецизно разјаснило шта се у ствари догодило. Бомбардован је хангар где је стигло америчко и европско оружје, муниција. Услед детонације муниције запалио се празан тржни центар који се налазио поред“, рекао је Лавров.

Ваздушно-космичке снаге Русије у понедељак су уништиле наоружање и муницију испоручену за украјинске трупе у Донбасу, који су се налазили у хангарима у Кременчугу, а детонација муниције изазвала је пожар у оближњем затвореном тржном центру, саопштило је руско Министарство одбране.
Украјински председник је с тим у вези на свом Телеграму написао да гори тржни центар у Кременчугу. Он је тврдио да је узрок ракетни напад. Са своје стране, први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански рекао је да постоји много упадљивих недоследности у ситуацији са тржним центром и да све личи на провокацију у Бучи.
Седница Савета безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
РУСИЈА
Зеленски позвао УН да упуте изасланика у Кременчуг, назвао Русију терористичком државом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала