Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Радници „Фијата“ добили нову понуду

Пратите нас
Држава је радницима „Фијат Србије“ понудила 250 радних места у фабрикама наменске индустрије „Застава терво“ у Крагујевцу и „Борбени сложени системи“ у Великој Плани, изјавио је председник синдиката „Фијат пластика“ Зоран Миљковић након данашњих разговора преговарачког тима синдиката „Фијата“ у Председништву Србије.
Навео је да на састанку наговештено како ће због ширења производње у поменутим фабрикама до краја године бити отворено још 200 нових радних места, а почетком наредне године још 300.
Миљковић је навео да је реч о тешким мануелним пословима које не могу да раде жене и да ће о техничким странама понуде разговори бити настављени у понедељак.
Тврди да ће сутра отказ у „Фијату“ добити 492 радника који су одбила да иду да раде у „Фијатову“ фабрику у Словачку, те да је „Стелантис“ за још седам дана продужио рок за изјашњавање преосталих 1.030 радника за рад у Словачкој, уз измењене услове.
Објаснио је да то значи три месеца рада, а након тога месец дана одмора у Крагујевцу.
У данашњем разговору су учествовали, како су пренели радници „Фијата“, шеф кабинета председника Републике Ивица Којић, министарка привреде Анђелка Атансковић, директори две фабрике наменске индустрије и представници Министарства одбране.
Након састанка са председником Вучићем у суботу, најављено је да ће радници који хоће да напусте фабрику добити 790 евра по години стажа и да ће исплата отпремнина почети већ у среду, а да ће за они који не желе да раде у Фијатовим фабрикама у иностранству моћи да се запосле у фабрикама у Крагујевцу и Великој Плани.
Представници радника Фијата после разговора у Влади Србије са Аном Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СРБИЈА
Откривено колике су отпремнине понуђене радницима „Фијата“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала