- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта је скандинавско спавање и како утиче на бољи сан

CC0 / Pixabay / Дубок сан — илустрација
Дубок сан — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Парови који живе у истој кући углавном спавају у истом кревету, а истраживања кажу да они имају тенденцију да уживају у знатно побољшаном сну, односно дужем и стабилнијем РЕМ спавању. Међутим, многи нису усаглашени, па спавање у истом кревету са другом половином може да буде тешко.
Хркање, окретање, држање покривача на једној страни кревета могу да доведу до проблема са спавањем, а може да утиче и на вашу везу.
Међутим, постоји један начин да решите овај вид проблема, скандинавски метод спавања.

Шта је скандинавски метод спавања?

Основни концепт овог принципа је да партнери спавају у истом кревету заједно, али не деле један појединачни јорган. Уместо тога, свако добија свој покривач. Зашто је одвојени јорган ефикасан трик? Истраживања су открила да спавање у истом кревету са истим покривачем за вас и партнера заправо може да доведе до 30 процената више прекида сна, пише Рил симпл, преносе Магазин Новости.
Што је више могућности за поремећаје сна у вашем окружењу ( амбијентално светло, бука, покрети) већа је вероватноћа да ћете лоше да спавате. Прекиди сна могу да утичу на расположење, повећају поспаност током дана, наруше физичко и когнитивно функционисање.
Дељење покривача такође може да утиче и на температуру спавања, што игра велику улогу у томе колико добро спавате. Ако вам постане вруће, ваше тело ће имати проблема са спавањем. Пошто многи парови имају различите преференције температуре спавања, коришћење одвојених покривача може да помогне сваком партнеру у кревету да створи окружење које му прија.
Спаваћа соба - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
ДРУШТВО
Три начина да расхладите спаваћу собу без клима уређаја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала