- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вимблдон - има ли смисла уопште?

© AP Photo / Simon BrutyЦентрани терен, Вимблдон
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Нису прошла ни два дана од почетка, а један од највећих тениских турнира на свету Вимблдон налази се пред тоталним колапсом. Гомилају се заражени корона вирусом, нема руских и белоруских тенисера, као ни бодова, довољно да се човек запита – има ли уопште смисла?
За многе љубитеље тениса он је светилиште овог спорта. Зелена трава, шампањац, јагоде са шлагом, најбољи тенисери света, али... Овогодишњи Вимблдон као да је од старта осуђен на фијаско према коме незаустављиво срља.
Све је кренуло низбрдо још пре два месеца када су организатори саопштили да неће дозволити учешће руским и белоруским тенисерима због ситуације у Украјини.
Таква одлука условила је да добијемо парадокс да на највећем турниру на свету ове године не може да игра најбољи тенисер данашњице, Данил Медведев, као и неколицина његових земљака, који спадају у сам крем „белог спорта“.
© AP Photo / Eduardo VerdugoРуски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку
Руски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Руски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку
Приде, и АТП је одмах досолио у свом стилу одлуком да не додељује бодове за овогдишњи турнир па га је додатно обесмислио, остављајући можда само Новаку Ђоковићу и Рафаелу Надалу мотив да играју и гањају гренд слем у својој личној трци коју воде за највећег тенисера икада.
И, ајде, све то можда може некако да се прогута, али оно што се дешава у протекла два дана, откако је кренуо лондонски гренд слем, указује на поптуни фијаско који прети Вимблдону 2022. Све је кренуло низбрдо у понедљак увече објавом да један од носилаца Марин Чилић одустаје од учешћа јер је позитиван на корона вирус.
Наравно, Енглезима није требало много времена да повежу Хрвата са Новаком Ђоковићем са којим је тренирао пре неколико дана на централном терену, па постоји могућност да је и Србин сада потенцијално заражен.
© AP Photo / Lionel CironneauНовак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу
Новак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Новак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу
Слично је и са Рафаелом Надалом који је тренирао и фотографисао се са Матеом Беретинијем, фаворизованим Италијаном који је због короне морао такође да одустане од учешћа овог уторка.
Дакле, два фаворита су одустала, а двојица изразитих (Ноле и Рафа) су у опасности да одустану, претећи тако да додатно обесмисле играчки ионако сиромашно такмичење у Лондону (без Медведева и Зверева).
Ту су такође и други организациони проблеми, рецимо са кишом (и даље само један терен има кров, остали зависе од наклоности природе), или лоше функционисање нец-машине на коју су се жалили у понедељак подједнако и Кецмановић и Милман тврдећи да је неисправна.
Све те ситне и крупне ствари враћају нас на сам почетак и питање – има ли овакав Вимблдон уопште смисла?
Италијански тенисер Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
Шок: Новаков највећи противник се повукао са Вимблдона
Новак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
Ђоковић у великом проблему на Вимблдону због Хрвата – Новак тренирао са зараженим Чилићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала