- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић сутра са патријархом Порфиријем

© AP Photo / Darko VojinovicДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић најавио је да ће се сутра састати са српским патријархом Порфиријем.
„Видећу се са патријархом на кратком састанку. Циљ је да се видим са што више људи и то је све што можемо да урадимо, а да буде у користи онога што релаксира односе две државе“, рекао је Абазовић.
Он је даодао и да мисли да ће се до сутра, до предвечерја завршити доста тога.
„Ја се надам да ћемо све испоштовати“, навео је црногорски премијер.
Он је рекао да је премијер који води европску и секуларну државу, што значи да ће све верске заједнице у Црној Гори имати потпуно идентичан третнман, поручио је данас у Београду премијер Црне Горе Дритан Абазовић.
Абзовић је казао да он ни једном питању не даје већи значај, но што оно заслужује, те додао да не може да утиче на појединце или групе који сматрају да је то "топ тема".
"Ми смо ту да свако питање које је остало отворено у претходном периоду решимо у складу са Уставом и Законом", рекао је Абазовић.
Он је то поручио након састанка са премијерком Србије Аном Брнабић у Палати Србија одговарајући на питања новинара да ли мисли да ће СДП изаћи из владе и какав став очекује од Демократске партије социјалиста поводом Темељног уговора који је јуче у Црној Гори био главна тема и на удару критика, као и да ли мисли да ће те странке престати да пружају подршку влади.
Према његовим речима што се тиче Темељног уговора предствници ДПС-а и СДП-а су били упознати са текстом нису имали никакву примедбу на нормативни део.
"Уколико будем морао да саопштавам детаље ја ћу их саопштити, али не за овом говорницом, нити на овом месту. Мислим да је то наша интерна тема", казао је Абазовић.
Објаснио је да су те странке имале прилике да изразе своје незадовољство и да уколико желе да предузму нешто у складу са њиховим овлашћењима, он као премијер, нема ништа против.
Нагласио је да ће се док буде премијер водити искључиво државним интересима.
"Појединачни и партијски интереси ме не интересују, а то се односи и на странку чији сам председник", поручио је Абазовић.
Истакао је да је у циљу грађана Црне Горе да се питање Темељног уговора што пре затвор и оценио да је предложени текст потпуно у складу са Уставом и Законом.
Навео је да су данас отворене неке економске теме и изразио жељу да те теме убудуће у Црној Гори буду приоритет.
Подсетио је да је питање Темељног уговора покренуто 2012. године и да је питање за претходне премијере и владе Црне Горе зашто то питање није раније решено.
"Ова влада ће га решити ако буде било добре воље и ако буде било све у једном духу који је потребан", казао је Абазовић.
Дритан Абазовић у посети Београду - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СРБИЈА
Ресетовати односе Србије и Црне Горе: Абазовић и Брнабићева за еру добрих односа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала