- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Џонсон назвао поступке Путина „примером токсичне мушкости“ – уследила иронична реакција Кремља

© AP Photo / Craig RuttleБорис Џонсон
Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Премијер Велике Британије Борис Џонсон изјавио је да Русија не би покренула специјалну операцију у Украјини да је Владимир Путин – жена.

„Да је Путин жена – што он, очигледно, није – али да јесте, ја заиста не мислим да би започео тај суманути мачо-рат са инвазијом и насиљем, као што је урадио“, рекао је Џонсон у интервјуу за немачку телевизију ЗДФ.

По мишљењу британског премијера, поступци руског лидера у вези Украјине су „идеалан пример токсичне мушкости“.
Кремљ је иронично одреаговао на изјаву британског премијера.

„Стари добри Фројд је за живота сањао о таквом објекту за испитивање“, кратко је прокоментарисао портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Специјална војна операција

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Самит Г7 - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
РУСИЈА
Фарса на Г7: Скидају се и показују мишиће Путину, Џонсон би да буде снажнији од њега /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала