- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ново злато за Србију на Медитеранским играма

CC0 / пиксабеј / Рвање
Рвање - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Магомедгаџи Нурасулов, српски рвач, освојио је златну медаљу на Медитеранским играма у Орану, другу за Срвију у рвању.
Нурасулов је у уторак увече у финалу категорије до 125 килограма савладао Абрахама де Хезуса Коњеда из Италије резултатом 8:1.
Изузетно убедљива партија Нурасулова донела је Србији друго злато у рвању на Медитеранским играма, јер је претходно и Виктор Немеш убедљивом победом стигао до најсјајнијег одличја.
„Желео бих да се захвалим тренерима и Рвачком савезу Србије што су омогућили да остваримо овако добре резултате. Напоран рад и безусловно давање се увек исплате. Идемо даље, у нове победе“ рекао је Нурасулов.
Ово је укупно пета медаља за Србију на Медитеранским играма. Пре Немеша и Нурасулова, Марија Судимац и Сара Лончар у дубл конкуренцији у бадминтон су стигле до бронзе, каратиста Владимир Брежанчић је освојио сребро и бронзу рвач Стеван Мицић.
„Србија је дефинитивно показала један нови ниво рвања, сви репрезентативци су спремни и мотивисани да се покажу и докажу. Ово нам је одлична увертира за Светско првенство које нас очекује у Београду од 10. до 18. септембра и на којем очекујем још боље борбе наших такмичара“, поручио је Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза.
Српски рвач Виктор Немеш - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
Немеш донео прво злато за Србију на Медитеранским играма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала