- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Није лако пронаћи му ману

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић је био маестралан у другом колу Вимблдона. За око два часа игре протутњао је Централним тереном у дуелу са Аустралијанцем Кокинакисом (6:1, 6:4, 6:2), показавши да полако улази у оптималну форму у походу на седму лондонску круну.
Оно што је видео сваки љубитељ тениса ове среде је да Новак почиње да личи на оног старог, без обзира што Кокинакисово презиме и рејтинг (79. играч света) не уливају страх. Битно је да је Новаку тренутно тешко пронаћи ману, на шта указује и фото-убод са британске телевизије.
Чувени Би-Би-Си је у најави меча покушао да приближи Ђоковића својим гледаоцима, наводећи му врлине и мане. Што се тиче врлина и стила, сваки фан српског тенисера их зна – ритерн и покривање терена су главне предности, агресивност са основне линије је стил игре.
А мана? Па нису могли Британци да је нађу на тениском терену, па су се ухватили за сламку – то што Ђоковић није играо ниједан турнир на трави пре доласка у Лондон. Наравно, заборављајући да је Новак и 2019. стигао у Лондон после пораза у полуфиналу Ролан Гароса од Доминика Тима, и без меча на трави претходно покорио Вимблдон.
У сваком случају, Новак је задовољан јер је подигао ниво игре у дуелу са Кокинакисом.
„Веома сам задовољан оним што сам приказао. Kренуо сам веома добро са основне линије. Терао сам га да 'ради' за сваки поен. Успевао сам да враћам његов сервис назад у терен. Било је доста варијација у игри. Није било лако сервирати због ветра", рекао је Ђоковић.
Новак Ђоковић, тенис, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Хитро и са стилом – Новак силовито до трећег кола Вимблдона
Новак ће у трећем колу играти против земљака Миомира Kецмановића.
„Задовољан сам што сам подигао ниво тениса. Надам се да ћу бити бољи из меча у меч. Размишљам о следећем изазову и заиста се надам да ће бити све боље", додао је трећи тенисер света.
Остварио је Новак и 81. победу на Вимблдону, али покушава да остане на земљи.
„Не размишљате о бројевима када играте тенис. Чак 99 одсто деце када узме рекет у руке има своје снове и то је нешто што вас покреће и диже када сте лоше расположени. Увек је лепо вратити се назад и живети свој сан је један велики понос и захвалан сам што живим сан којим сам имао као дете", закључио је Новак Ђоковић.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Кирјос пљунуо навијача, па још више шокирао: Намерно сам то урадио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала