- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Изградња трговинских веза један од главних задатака каспијске петорке

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Азербејџана Илхам Алијев, председник Ирана Сејед Ебрахим Раиси, председник Туркменистана Сердар Бердимухамедов, председник Русије Владимир Путин и председник Казахстана Касим-Жомарт Токајев на Шестом самиту Каспијске петорке у Ашхабаду
Председник Азербејџана Илхам Алијев, председник Ирана Сејед Ебрахим Раиси, председник Туркменистана Сердар Бердимухамедов, председник Русије Владимир Путин и председник Казахстана Касим-Жомарт Токајев на Шестом самиту Каспијске петорке у Ашхабаду - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Русија позива на што скорије ступање на снагу докумената које су потписале каспијске земље, укључујући и у области спречавања поморских инцидената, борби против тероризма и организованог криминала, изјавио је председник Русије Владимир Путин говорећи на шестом Каспијском самиту у Ашхабаду.
Такође би било веома корисно да се „убрза рад на нацртима нових петостраних споразума који су у фази координације“, изјавио је председник Русије.
Ради се о документима о сарадњи у области безбедности и пловидбе, потрагама и спасавањима на мору, научних истраживања, борбе против криволова и трговине наркотицима.
Он је додао да се Русија доследно залаже за продубљивање партнерстава између Каспијске петорке, укључујући и у области политике и безбедности.
Руски лидер такође сматра да каспијска петорка треба да повећа сарадњу на брзом реаговању на природне и ванредне ситуације које је проузроковао човек у Каспијском мору.
Међу кључним задацима земаља је даље ширење регионалних трговинских и инвестиционих веза, продубљивање индустријске и високотехнолошке сарадње.
Каспијске земље такође треба да учине много за побољшање транспортне архитектуре региона, пре свега, ради се о изградњи међународног транспортног коридора Север-Југ, закључио је руски лидер.
Каспијску петорку чине Русија, Азербејџан, Иран, Казахстан и Туркменистан.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
РУСИЈА
Путин допутовао на Каспијски самит са две сабље /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала