- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин подсећа Џонсона: Својевремено је Маргарет Тачер донела одлуку о војним дејствима

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин прокоментарисао је изјаву британског премијера Бориса Џонсона који је рекао да жена не би започела војну операцију у Украјини.
Руски лидер је с тим у вези подсетио на бившу британску премијерку Маргарет Тачер, која се својевремено донела одлуку о војним дејствима.
„Нећу сада да говорим шта би било кад би било. Само желим да подсетим на догађаје из новије историје када је Маргарет Тачер одлучила да започне борбена дејства против Аргентине за Фокландска острва. Ето, једна жена је донела одлуку да започне борбена дејства. Где су та Фокландска острва, а где Британија?“, рекао је Путин.
Он је нагласио да то „није диктирано ничим другим до империјалним амбицијама, потврдом свог империјалног статуса. Стога мислим да, у сваком случају, од актуелног премијера Велике Британије ово није баш коректно поређење на оно што се дешава данас“.
Британски премијер је раније у интервјуу за „ЗДФ“ рекао да Путин не би покренуо специјалну операцију у Украјини да је био жена. По мишљењу британског премијера, поступци руског лидера у вези са Украјином су „идеалан пример токсичне мушкости“.

О изјавама лидера Г7

Путин је такође прокоментарисао разговоре лидера Г7 о својој фотографији и њихову жељу да се скину за фотографију, назвавши то одвратним призором.
„Не знам како су хтели да се скину: до струка, испод струка, али мислим да би то био одвратан призор“, рекао је Путин новинарима након Каспијског самита.
Шеф државе је подсетио на песника Александра Пушкина, који је рекао да се може бити и паметан човек и размишљати о лепоти ноктију.
„Слажем се са овим. Све у човеку треба да буде хармонично: и душа и тело. Али да би све било тако хармонично, потребно је одустати од злоупотребе алкохола и других лоших навика, бавити се физичком културом и спортом“, додао је Путин.
Самит Г7 - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
РУСИЈА
Фарса на Г7: Скидају се и показују мишиће Путину, Џонсон би да буде снажнији од њега /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала