- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Шта смера НАТО армада на истоку | Свет са Спутњиком

© AP Photo / Mindaugas KulbisНАТО војници
НАТО војници - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Никад већа концентрација НАТО армаде на истоку, уз нову отворено русофобну стратешку концепцију и даљу помоћ Украјини кључне су теме самита Алијансе у Мадриду. Савез планира чак седмоструко појачање снага за брзо реаговање на више од 300.000 војника уместо досадашњих 40.000.
Из Кремља оцењују да је НАТО од почетка и по дефолту усмерен на агресију и да само наставља да демонстрира своју суштину. Упозоравају и да Русија разрађује планове адекватног јачања западне границе у светлу нових опасности које носе потези Алијансе.
Шта смера НАТО на истоку? Докле ће да ратује у Украјини туђим рукама? Има ли Русија одговор? Шта доноси Европи јачање НАТО трупа на њеном тлу? Зашто и Кина позива НАТО да не прави неред у Азији? Какви су планови Алијансе за Балкан?
На ова и друга питања о самиту НАТО у Мадриду у емисији "Свет са Спутњиком" говоре др Александар Митић научни сарадник у Центру за студије "Појаса и пута" Института за међународну политику и привреду и генерал-мајор Војске Србије у пензији Лука Кастратовић.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала