- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЦИА врбује терористе ДАЕШ-а који ће бити послати у Украјину

CC0 / Staff Sgt. Jacob Connor / 5th Special Forces Group (Airborne)Припадници 5. групе специјалних снага америчке војске током операције против ДАЕШ-а у јужној Сирији
Припадници 5. групе специјалних снага америчке војске током операције против ДАЕШ-а у јужној Сирији - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) активно ради на врбовању милитаната ДАЕШ-а (терористичка организација, забрањена у Русији) који се налазе у затворима и камповима под контролом Курда на североистоку Сирије, саопштио је Спутњику обавештен извор.

„Американци пребацују терористе у своје објекте под изговором спровођења додатних истражних радњи са изгледом да буду пребачени у Европу“, рекао је наш извор.

Како додаје, до сада су Курди предали америчкој страни неколико високорангираних вођа и око 90 милитаната ДАЕШ-а. По речима саговорника, углавном се ради о „држављанима ЕУ, Ирака, као и емигрантима из Чеченије и Синђана“. Планирано је да се распореде на територији америчке војне базе Ел-Танф на југу Сирије.
„Даље Вашингтон намерава да пошаље те милитанте у Украјину како би учествовали у борбеним дејствима против руских Оружаних снага“, наводи извор.
Украјински војници током операције на Истоку Украјине - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Путин упоредио украјинске војнике са терористима ДАЕШ-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала