- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин принудни летњи ремонт

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Црвене звезде Дејан Радоњић
Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Црвена звезда овог лета доживела је већ доста промена, а све говори да ће их тек бити. Тренер Дејан Радоњић напустио је црвено-беле и потписао за Панатинаикос, док је на излазним вратима и Никола Калинић, главни играч тима. Поред њих, клуб су већ напустили неки појединци. Црвено-бели ће доживети велики ремонт овог лета.
Дејан Давидовац је као слободан играч прешао у ЦСКА из Москве, Мајк Цирбес је напустио црвено-беле и постао слободан агент, Остин Холинс је већ представљен у редовима Макабија из Тел Авива, док је и искусни Марко Симоновић на излазним вратима.
Поред свега тога, у јавности се говори да је и Нејт Волтерс „бивши“, као и да би Огњен Кузмић каријеру могао да настави у ФМП-у из Железника, где би га сачекао пријатељ Чарлс Џенкинс.
Наравно, највећи ударац за црвено-беле је одлазак Дејана Радоњића у Панатинаикос, а после тога ће бити најављен одлазак Николе Калинића у Барселону. Уколико се и то догоди, Звезда ће остати без двојице главних стубова екипе.
А, отишли су и неки помоћни...
За сада је јасно да ће Ерон Вајт остати у тиму, као и да је под уговором Огњен Добрић, вероватно ће остати и Никола Ивановић, Стефан Лазаревић и Лука Митровић, можда и Стефан Марковић, као и капитен Бранко Лазић коме је истекао уговор. Све споменуто говори о томе да ћемо следеће сезоне гледати неку потпуно другачију Црвену звезду.
Да су се црвено-бели питали они би задржали Радоњића, понудили су му нови уговор, али правила тржишта су таква каква јесу. Зато ће ово бити принудни ремонт.

Нови тренер

Црвено-бели су се данас званично опростили од Дејана Радоњића који је обукао „зелени“ сако.
Радоњић је током два мандата у којима је седео на клупи Црвене звезде (2013-2017 и 2020-2022) пет пута са клубом освајао АБА лигу, пет пута титулу у Суперлиги Србије, као и пет пута Куп Радивоја Кораћа. Црвену звезду је водио као први тренер у званичним мечевима на 453 утакмице, по чему је уз освојене трофеје, апсолутни рекордер клуба међу тренерима.
Звезду прво чека невероватно тежак задатак у потрази за новим шефом струке, јер то мора да буде неко ко је на евролигашком нивоу, неко ко ће бити способан да створи тим за следећу сезону и такмичи се на више нивоа.
Ко год да седне на клупу црно-белих, биће му јако тешко да понови успехе које је направио Дејан Радоњић.

Нови тим

Одласком Радоњића јасно је да ће бити много промена и у игри. Црногорски стручњак је направио систем у Црвеној звезди, систем базиран на домаћим и поузданим играчима који познају његов начин рада.
Сада је јасно да се много тога мења, а уколико Калинић пређе у Барселону или неки други клуб, Звезда ће поред тренера изгубити и водећег играча, лидера тима.
Зато ће главни људи Звезде овог лета градити испочетка, са новим тренером кренути у стварање новог тима. Црвено-бели су већ послали поруку јавности и истакли су да ће то бити екипа која ће достојно представљати Звезду и Србију у свим такмичењима.
„О избору новог тренера, након тога и тима који ће на достојан начин представљати Србију, Београд и Црвену звезду у Евролиги наредне сезоне јавност ће бити благовремено обавештавана“, стоји на сајту Звезде.

Трансфер млађих играча

У уторак су редове освајача трипле круне напустила и тројица талентованих играча Лука Вудраговић, Огњен Матовић и Андрија Вуковић, који су потписали четворогодишње уговоре са ФМП-ом.
Наводно се спомињало да су то момци које је Радоњић хтео да води на припреме, али... Све је очигледно отишло у другачијем смеру.
Дејан Радоњић – тренер КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Звезда и Радоњић завршена прича – ПА(Л)О је ново поглавље /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала