- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Турци се одрекли Петрушева и „шаљу“ га у Партизан

© Фото : ФИБАСрпски кошаркаш Филип Петрушев
Српски кошаркаш Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Филип Петрушев званично је напустио редове првака Европе Анадолу Ефеса. Талентовани центар вероватно неће имати проблем да пронађе ангажман, а до сада се спомињало да је на мети Панатинаикоса, као и највећих српских клубова, пре свих Партизана.
Последње информације стижу из Турске и кажу да се Петрушев договорио са Партизаном, али то све наравно треба узети са дозом опреза док не буде неке званичне потврде.
Петрушев је одиграо до сада 22 меча у Евролиги, а просечно је убацивао 5,2 поена, док је на 13 утакмица у турском првенству убацивао 15,1 поен.
Петрушев је до Ефеса стигао заиста врхунским партијама у дресу Меге, доминирао је у АБА лиги, драфтован је са 50. места у Филаделфију, али... Развој каријере је стао.
Чак и када је тек стигао у Ефес, Петрушевје деловао као један од носиоца игре, а онда је све кренуло у супротном смеру. Суштински је тешко било шта приговорити Ергину Атаману који је поново покорио Евролигу, али је Петрушев у важном моменту каријере остао без минутаже и зато му је сада битно да оде негде где ће да игра.
Желели би да се захвалимо Филипу Петрушеву за допринос нашем тиму у сезони 2021/22 и желимо му пуно успеха у спортској каријери", стоји у саопштењу Ефеса.
Наставак каријере за Петрушева би могао да буде и Панатинаикос, који је јутрос преузео Дејан Радоњић.
Наравно, Радоњић зна квалитете Петрушева, који би тако могао да се прикључи Немањи Недовићу и Стефану Јовићу, уколико они остану у редовима Пивара.
Наравно, када овакав таленат попут Петрушева остане без клуба увек се у игру убацују и Партизан и Црвена звезда, али видећемо где ће Петрушев на крају завршити.
Турци су младог кошаркаша послали већ у Партизан.
Дејан Радоњић – тренер КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Звезда и Радоњић завршена прича – ПА(Л)О је ново поглавље /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала