- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Какав отац, такав син /фото/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Сећају се многи снимка када Новак Ђоковић са пет година удара лоптицу као велики, а сада је на званичној страници Вимблдона изашла фотографија његовог сина Стефана Ђоковића који са седам година има сличан стил тениса као што га има Новак.
Стефан неодољиво подсећа на Новака, а многи се надају да би гени могли да учине своје па да Стефан крене, како буде растао, очевим стопама.
Занимљиво је да Стефан врло слично удара форхенд попут Новака, сличан му је и израз лица, али и држање леве руке. Ивер очигледно не пада далеко од кладе.
Подсећања ради, Стефан је освојио већ свој први турнир.

„Причали смо баш ових дана о неким рутинама, о стварима које треба да уради пре меча. Уводио сам га, на неки начин, у овај свет. Било је занимљиво гледати његове реакције. Јер, наравно, деци морате да причате на њиховом језику, па и када се ради о стварима за које ја мислим да би могле да му буду од користи. Знате, први званични турнир, или меч, увек остане у сећању. Зато сам јако желео да ужива на терену. Недуго после тог нашег разговора, он је већ био на деветом небу, са свом подршком породице коју је могао да добије“, рекао је једном приликом Ноле.

Иначе, Новак такмичење на Вимблдону наставља сутра када ће се на Централном терену сусрести са земљаком Миомиром Кецмановићем.
Тај дуел неће кренути пре 16 часова, а пре српских тенисера на терен ће Францускиња Дајен Пари и Онс Жабер из Туниса, Њихов дуел почеће у 14.30 часова.
Ђоковић је у прва два кола био бољи од Сунву Квона из Јужне Кореје (3:1) и Танасија Кокинакиса из Аустралије (3:0), док је Кецмановић поразио Аустралијанца Џона Милмана (3:1) и Чилеанца Алехандра Табила (3:1).
Новак брани титулу на Вимблдону, а у међусобним дуелима против Кецмановића води са 2:0.
Видећемо да ли ће наредних година још један Ђоковић доминирати теренима Вимблдона, само са другачијим именом.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Није лако пронаћи му ману
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала