- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Популарни певач Aр Кели осуђен на 30 година затвора

© AP Photo / Nam Y. HuhАр Кели
Ар Кели - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Америчка мужичка звезда, певач, текстописац и продуцент Р. Кели (Роберт Силвестер Кели) осуђен је у њујоршком суду на 30 година затвора јер је искористио своју медијску популарности и славу да младе обожаватељке, међу којима велики број девојчица, излаже систематском сексуалном злостављању.
Овај 55-годишњи певач и текстописац осуђен је прошле године за рекетирање и сексуалну трговину на суђењу које је први пут дало прилику оштећенима да се огласе јер су пре тога игнорисане само зато што су Афроамериканке, преноси АП.
Судија Ен Донели оптуженом је у среду изрекла казну након што је саслушала сведочења неколико преживелих жена које су посведочиле да је Келијево злостављање оставило дубоке трагове у њиховима животима.
"Ти си ме приморавао да радим ствари које су ми сломиле дух. Буквално сам пожелела да умрем колико сам се ништавно осећала. Да ли се сећаш тога", упитала је једна жртва злостављања директно се обраћајући Келију који је седео склопљених руку и оборених очију.
Ова реченица означила је крај популарности Р. Келија, музичара који је продао милионе албума, кога су обожавали милиони фанова чак и након што су оптужбе о његовом насилном понашању према младим девојкама почеле да круже у јавности почетком 1990-их.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала