- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин саопштио који је коначан циљ специјалне војне операције у Украјини

© Фото : 24ur.com/PrintscreenСловеначка оклопна возила БВП М80 послата у Украјину
Словеначка оклопна возила БВП М80 послата у Украјину - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин саопштио је да се циљеви специјалне операције Русије у Украјини нису променили и да разлике могу бити присутне само у тактици.
"Коначни циљ је означен – то је ослобођење Донбаса, заштита тог народа и стварање услова који ће гарантовати безбедност саме Русије", рекао је руски председник на крају Каспијског самита који је одржан у Ашхабаду.
Путин је истакао да верује професионалцима који реализују постављене задатке током специјалне операције и додао да они раде то што је потребно како би се постигли постављени циљеви. Он је позвао и да се подвиг руских војника током специјалне операције овековечи у уметности.
Он је додао да о роковима завршетка операције не треба говорити.
„О роковима не треба говорити, и ја то никада не коментаришем, јер је то живот, то су реалне ствари. Одређивати било какве рокове је погрешно “, истакао је Путин.
Путин је још прокоментарисао изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да је НАТО одавно почео да се припрема за конфронтацију са Русијом, још 2014. године, изјавивши да то није ништа неочекивано и да се одлучне акције Русије за заштиту својих интереса тиме и објашњавају.
26 августа 2018. Президент РФ Владимир Путин во время отдыха в Саяно-Шушенском заповеднике  в Республике Тыва. - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
РУСИЈА
„То би био одвратан призор“: Путин одговорио на предлоге лидера Г7 да се скину и „покажу мишиће“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала