- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немци тврде: Надал нема некрозу кости стопала

© AFP 2023 / ANDREW COULDRIDGEРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Мало је вероватно да шпански тенисер Рафаел Надал има Вајс-Милеров синдром или некрозу кости стопала, преноси лист „Зидојче цајтунг“, позивајући се на мишљења стручњака за ортопедију.
Надал је Ролан Гарос освојио са, како се наводи, умртвљеним живцем у стопалу леве ноге, а потом је ишао на третман који би му трајно умртвио живац.
„Та болест и врхунски спорт не могу да иду једно са другим. Не мислим да има некрозу (умртвљење) кости, јер та болест напредује и тешко је бавити се врхунским спортом више сати", тврди један од саговорника „Зидојче цајтунга“.
© AFP 2023 / ADRIAN DENNISРафаел Надал Вимблдон 2008
Рафаел Надал Вимблдон 2008 - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Рафаел Надал Вимблдон 2008
Други експерт за ортопедију сматра да је немогуће да Надал има структуралну штету на кости и наглашава да би доза лекова против болова, коју би у том случају користио, била огромна.
„Потребна доза за толики бол би морала да буде огромна и не би могао да настави да игра дуже од једног сета. Тешко ми је да верујем да има структуралну штету на некој кости, ако он стално себе излаже невероватним напорима врхунског спортисте. Такође, Милер-Вајсов синдром се дешава на обе стране стопала", тврди доктор Шилтенхоф.
Занимљиво да је „Зидојче цајтунг“ променио наслов овог текста. Првобитно је он гласио „Реткост у спортској медицини", да би касније исти текст био објављен под насловом: „Сваки лекар би саветовао одмор пацијенту".
Подсетимо, Рафаел Надал је ове године освојио Аустралијан Опен и Ролан Гарос, чиме је стекао два гренд слема предности у односу на Новака Ђоковића и Роџера Федерера.
Шпанац овог четвртка игра са Литванцем Ричардасом Беранкисем у 2. колу Вимблдона.
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Приредила је сензацију на Вимблдону, а онда шокирала СМС поруком
Филип Крајиновић, тенис, Лондон, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Кирјос за сат и по времена избацио Крајиновића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала