- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски див је слободан – Италијани га зову и имају „кеца у рукаву“

© AP Photo / Nick WassЦентар Далас Маверикса, Бобан Марјановић
Центар Далас Маверикса, Бобан Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш Бобан Марјановић могао би каријеру да настави у Европи, након што су Хјустон Рокитси који су га трејдовали од Даласа одлучили да му исплате комплетну последњу годину уговора и раскину сарадњу. Кошаркашки портал „Спортандо“ објавио је да је за услуге искусног центра загризао Виртус из Болоње.
Управо би Виртусу који је освојио Еврокуп, „кец у рукаву“ могао да буде Милош Теодосић који је „мотор“ италијанске екипе и сигурно да би са њим у тандему Марјановић „експлодирао".
Боби је играо јако мало претходне сезоне у НБА лиги, нису га користили довољно и сигурно да је жељан кошарке, па би у Италији уз Теодосића са којим је репрезентативни саиграч сасвим сигурно уживао на паркету.
Марјановић који у августу пуни 34 године у НБА је стигао из Црвене звезде 2015. године и од тада је играо за Сан Антонио, Детроит, Лос Анђелес Клиперсе, Филаделфију, док је од 2019. године члан Даласа. Прошле сезоне шансу је добијао на кашичицу, просечно је убацивао 4,3 поена уз 1,7 скокова за 5,6 минута на 25 утакмица.
Како за сада нема понуда из НБА лиге за српског дива, постоји реална могућност да се Марјановић после неколико година проведених у Сједињеним Америчким Државама врати у Европу и ту настави каријеру.
Марјановић се за сада није огласио поводом ових спекулација, али Виртус сасвим сигурно неће тако лако одустати јер има велике планове за предстојећу сезону.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Србин је власник највећег уговора у историји кошарке – Јокићу 264 милиона за пет година
Лука Дончић – Словенија - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Дончић и Драгић носили Словенце против Хрвата
Репрезентација Србија, Орлови, кошарка - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Орлови поражени у Летонији после преокрета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала