- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Отказани бројни летови: Наставља се штрајк на аеродрому „Шарл де Гол“

© AP Photo / Kamil ZihniogluПутници из Пекинга снимљени на аеродрому
Путници из Пекинга снимљени на аеродрому - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Радници аеродрома ступили су данас у штрајк на главном међународном аеродрому у Паризу „Роаси – Шарл де Гол“, због чега је отказано око 10 одсто летова, што је изазвало гужве.
На десетине земаљског особља протестовало је испред једног терминала тражећи велико повећање плата како би ублажили последице високе инфлације, која је подстакнута наглом потражњом за авионским превозом и недостатком особља, што је делимично узроковано пандемијом вируса корона.
Оператер аеродрома АДП рекао је Ројтерсу да очекује да ће данас у току дана бити отказано 100 летова – по 50 долазних и одлазних.
Унутар терминала формирали су се редови док су неки путници покушавали да направе алтернативне аранжмане, а други су стигли раније плашећи се сметњи.
Растући трошкови живота штете домаћинствима широм Европе. Инфлација у Британији је прошлог месеца достигла 9,1 одсто, што је највећа цифра у последње четири деценије. То је допринијело штрајковима или претњама индустријским акцијама радника у транспортним предузећима, школама, поштанским службама и болницама.
Хиљаде запослених кол-центрима и инжењерског особља „Бритиш телекома“ гласало је јуче за штрајк због захтева за бољом платом у телеком групацији, што је најновији случај у таласу радних спорова, преноси портал Независне.
Након што је криза изазвана пандемијом вируса корона погодила туристичку индустрију, АДП и њени синдикати су прошле године потписали споразум који подразумева ниже плате. Али радници кажу да се економска слика променила.
Синдикати траже нето повећање плата од 300 евра месечно, износ који су укључене компаније одбиле.
Владин портпарол Оливија Грегоар рекла је да су „разговори планирани следеће седмице како би се пронашло рјешење за ову кризу“.
Париски међународни аеродром Шарл де Гол у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СВЕТ
Отказано 10 одсто летова са аеродрома Шарл де Гол у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала