Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Османи: САД нам помажу да уђемо у НАТО

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Војна вежба америчких војника и војника тзв. Косова у Пирштини 20. октобра. 2016
Војна вежба америчких војника и војника тзв. Косова у Пирштини 20. октобра. 2016 - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе помажу Приштини да убеди чланице НАТО да ће та Алијанса бити јача ако прими такозвано Косово, рекла је председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи.
Косовска председница Вјоса Османи изјавила је за америчке медије да „чланство у НАТО значи бити безбедан“, као и да ће „Северноатлантски савез бити јачи ако прихвати оне попут Косова, који верују у вредности Алијансе“, преноси Коха.
„Знамо да нам је потребна једногласна одлука да уђемо у НАТО и да нас четири државе чланице нису признале. Међутим, ми радимо, а и САД нам помажу да убедимо све партнере да ће НАТО бити још јачи са земљама попут Косова, које верују у исте вредности и желе да допринесу“, рекла је она, преноси Косово онлајн.
Османи је подсетила да је Косово подржало санкције против Русије. Она је изразила уверење да САД подржавају захтев Косова за пријем у програм НАТО-а Партнерство за мир.
Како је пренео Репортери, Османи је рекла и да НАТО 1999. године није стајао скрштених руку док је „народ Косова био угњетаван и био жртва геноцида од стране Милошевићевих снага“.
Вјоса Османи је рекла и да је „узајамно признање у средишту дијалога Косова и Србије и што се пре Србија уразуми и схвати да су независност и суверенитет Косова неповратна реалност, то боље за њих, за наше билатералне односе, као и за мир и стабилност целог региона“, казала је она, наводи Косово онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала