- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Откуд китови у реци Сени: Мистериозно откриће у Француској /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаКит
Кит  - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Кит дуг 10 метара примећен је у реци Сени у Француској, у близини града Авра. То је други кит у само месец дана у тој реци, пошто је недавно у њој угинуо кит-убица.
Претпоставља се да кит који је сада примећен у реци припада врсти оштрокљуних китова, саопштиле су локалне власти.
„Ово је без преседана“, казала је за Ројтерс Делфин Елоа са ГЕЦЦ института за истраживање сисара, након што је њен тим потврдио слике које упућују на то да се животиња креће у слатководном подручју око Нормандијског моста у близини Авра.
Она је додала да ови китови нису необична појава у каналу Ламанш, али је ово први пут да је ова врста виђена у реци Сени.
Кита су у четвртак први уочили морнари, потврдио је префект департмана Приморска Сена у објави на Твитеру и додао да је одмах договорен хитан састанак истраживача и државних званичника.
Тим истраживача сматра да се највероватније ради о десет метара дугој одраслој јединки оштрокљуног кита, потврдиле су локалне власти и додале како се чини да је животиња добром физичком стању.
Месец дана раније неколико десетина километара узводно виђена је четири метра дуга мушка јединка кита убице, што је био такав први забележени случај. Животиња је угинула након што су покушали да је одведу назад до Ламанша, преноси Јутарњи лист.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала