- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Бања Ковиљача под ледом, хаос у Крупњу, Осечина без струје: Јако невреме у западној Србији /фото/

© Фото : Уступљено СпутњикуЈак град у Пљевљима
Јак град у Пљевљима  - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Снажно невреме погодило је овог јутра Мачвански и Колубарски округ. Јак град сручио се на Бању Ковиљачу и Крупањ, док је Осечина остала без струје због удара грома јављају медији.
Како се може видети на снимку који долази из Бање Ковиљаче, ово подручје погодио је снажан град, а зелене површине забелеле су се.
Јако невреме обрушило се и на Крупањ, где су олуја и град за кратко време изазвали хаос, чије размере надлежни тек покушавају да утврде.
Због велике материјалне штете на воћу, кукурузу, поврћу, али и на путевима, објектима и аутомобилима, општински Штаб за ванредне ситуације одлучио је да се формира комисија која ће изаћи на терен и проценити насталу штету, јавио је РТС.
Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је раније да се на подручју Мачванског и Колубарског округа, Срема и Бачке очекују интензивни пљускови са грмљавином, појачаним ветром и локалном појавом града.
Невреме је погодило и територију општине Осечина где нема струје, пошто је гром оштетио главни далековод.
Председник општине Осечина Никола Томић изјавио је за РТС да су екипе ваљевске Електродистрибуције на терену и да покушавају да оспособе електро мрежу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала