- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: БиХ је лоше место за Србе и Републику Српску

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Босна и Херцеговина је лоше место за Србе и Републику Српску, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.
„Ми смо овде згурани, а то је учинио западни фактор који настоји да скрајне Републику Српску и да годинама и деценијама скрнави њена права и покушава да јој одузме оно што јој припада“, рекао је Додик.
У свему томе користе сва средства и судови покушавају да напишу нетачну историју и оставе у историографији неке квази чињенице, казао је Додик у Братунцу, где је обележено 30 година од српског страдања у средњем Подрињу и Бирчу.
Према речима Додика, муслимани су сконцентрисани само на злочине који су над њима почињени и да је немогуће да је толики број људи страдао за само десет дана 1995. године на том подручју.
„То није тако било јер се зна да су тамо страдали и Бошњаци током свих ратних година, а они то концентришу на само једну седмицу и то јасно говори о превари која је видљив“, казао је Додик.
Он је поновио да је са друге стране на том подручју од 1991. до 1995. године страдало више од 3.500 Срба и да то правосуђе БиХ и неке институције сматрају као нормално, пренео је РТРС.
Српски члан Председништва БиХ је указао да је Српска данас, без обзира на све што је изгубила због неправедне централизације у БиХ, снажан фактор у политичко-друштвеном животу у БиХ.
„Не одустајемо од Дејтонског споразума и оног што је његово слово и чинићемо све да жртве које су пале за Републику Српску не буду узалудне“, поручио је Додик.
Патријарх Порфирије у манастиру Острог - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
РЕГИОН
„Ово место је наша рана, а таквих је много“: Порука патријарха Порфирија из Братунца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала