- Sputnik Србија, 1920
ДРУШТВО
Занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, Русије и остатка света

И „Ер Србија“ отказала летове: Хаос на лондонском „Хитроу“ се наставља

© Tanjug / ZORAN ZESTICАвион "Ер Србије"
Авион Ер Србије - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите насTelegramOdyssey
Ер Србија отказала је поподневне летове суботом и недељом током јула, почев од 9. јула, између Београда и Лондона, због најаве са лондонског аеродрома Хитроу да опслуживање поподневних летова викендом у наредном периоду неће бити могуће.
И овог викенда, као и претходних, очекује се веома тешка ситуација на аеродрому Хитроу у Лондону када је реч о прихвату и отпреми путника, пртљага и авиона, наведено је у саопштењу ЕР Србије.
Због смањеног капацитета пружаоца услуга земаљског опслуживања на том аеродрому изазваног недовољним бројем запослених, Ер Србија је била принуђена да откаже данашњи други, односно поподневни, лет између Београда и Лондона ЈУ386, а последично и повратни лет ЈУ387.
Сутрашњи (недеља, 3. јул) поподневни лет ЈУ386 између Београда и Лондона Ер Србија ће морати да обави и поред најава у вези са отежаним опслуживањем авиона на аеродрому Хитроу због тога што је условљена могућношћу да у супротном изгуби историјски слот - право слетања на Хитроу у одређено време. Како би умањила негативан ефекат поменутих ограничења на сопствени саобраћај и у што мањој мери пореметила планове путовања својих путника, Ер Србија чини све што је у њеној моћи да се поменути лет обави, уз одређена прилагођавања.
То значи да ће на лету ЈУ386 између Београда и Лондона бити могуће путовати искључиво са ручним пртљагом, док регистрација и прихват предатог пртљага неће бити могући.
На повратном лету из Лондона ЈУ387 превоз путника неће бити могућ, те је компанија принуђена да тај лет откаже.
Ер Србија моли путнике да на сутрашњи лет ЈУ386 носе само пртљаг са којим могу самостално да манипулишу приликом укрцавања и искрцавања, водећи при томе рачуна о безбедносним ограничењима која се односе на забрањене предмете у кабини, а чија је листа доступна на порталу.
Због специфичности ситуације, компанија ће по изузетку омогућити одступања од стандардног ограничења масе од осам килограма.
Српска национална авио-компанија је тако доведена у парадоксалну ситуацију да јој се најављује да неће бити могући прихват и отпрема и отправљање путника, њиховог пртљага и авиона, док се са друге стране инсистира да се летови обаве, па чак и делимично или потпуно празни.
Надлежне службе Ер Србија непрекидно раде на збрињавању свих путника са тих летова, пре свега преусмеравањем на касније или алтернативне летове.
За све то време, Ер Србија се труди да се за путнике обезбеди подршку, као и правовремено информисање, а компанија ангажује и додатне ресурсе да би се унапредила подршка путницима.
Ер Србија је ангажовала неопходно људство и авионе из своје флоте и била је спремна да у пуном капацитету обави саобраћај на време и у складу са планираним редом летења.
С друге стране, Ер Србија, нажалост, не може да утиче на спремност аеродрома са којих и на које лети, наведено је у саопштењу.
Пилот - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
ЕКОНОМИЈА
Шеф „Луфтханзе“: Хаос у авијацији трајаће до зиме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала