- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Лет војног авиона изнад Загреба изазвао буру у Хрватској

© Tanjug / Тања ВаличХрватски авиони на прослави акције "Олуја"
Хрватски авиони на прослави акције Олуја - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Пробијање звучног зида данас је узнемирило грађане Загреба, а тим поводом огласио се министар одбране Марио Баножић. Он је изразио жаљење због свега, а за пропуст је прозвао начелника Главног штаба и шефа Хрватског ратног ваздухопловства (ХРВ).
„Жао ми је што је данашњи пробни лет авиона Хрватског ратног ваздухопловства узнемирио грађане Загреба. Дошло је до евидентног пропуста у раду Хрватског ратног ваздухопловства, а тиме и Главног штаба Оружаних снага који су, путем уобичајених канала комуникације пропустили да унапред обавесте јавност о могућем пробијању звучног зида“, навео је Баножић.
Он је рекао да је од Главног штаба ОС РХ, начелника адмирала Роберта Храња и команданта ХРВ бригадног генерала Михаела Крижанца затражио хитан извештај о томе зашто се пропуст догодио и ко је за њега одговоран.
Узнемиреност је, иначе, била толика да се на страници Европско-медитеранског сеизмолошког центра (ЕМСЦ) чак појавила информација о могућем потресу у Загребу, којег, наравно, није било, пише загребачки Јутарњи лист.
Пробијање звучног зида догодило се данас у 12:17 сати, а снажна детонација узнемирила е грађане
На службеним страницама хрватског министарства одбране нису најавили било каква надлетања борбених авиона, а тек сат времена након детонације, у 13:11, МОРХ је саопштењем потврдио да је детонација била заправо пробијање звучног зида и да грађане моле за разумевање, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала