- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија добила наследницу Иване Шпановић – Милица скочила до новог злата!

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICМилица Гардашевић
Милица Гардашевић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Милица Гардашевић, млада српска атлетичарка, освојила је златну медаљу у скоку у даљ на Медитеранским играма у Орану након скока од 6,67 метара.
Дуго година се Србија раду такмичењима у атлетици, односно највише дисциплини скоку у даља због Иване Вулете Шпановић, али делује да ће добити достојну наследницу.
Млада Милица Гардашевић има 23 године и бележи све боље резултате, а да је велики таленат говори чињеница да је 2017. године победила на Европском првенству до 20 година у Гросету, када је постала и јуниорски европски првак.
На Медитеранским играма забележила је одличан наступ, а онда је у финалу била фантастична и направила резултат за најсјајније одличје скоком од 6,67 метара.
Иако је стигла до злата, млада Милица може да скочи и боље од приказаног на Медитеранским играма, јер је њен лични рекорд 6,81 метара који је у јуну оборила на меморијалном турниру „Јануш Кусочински“.
На Светском првенству у Београду, српска атлетичарка била је девета са скоком од 6,59 метара, а Ивана Шпановић је тада чекајући свој скок посматрала млађу колегиницу и пружила јој велику подршку.
Београд је гласно аплаудирао Милици која има времена да се докаже, а подршку ће тек имати након освојене златне медаље.
Ивана и Милица су и чланице истог атлетског клуба Војводина из Новог Сада.
Скок са мотком шведског атлетичара  Арманда Дуплантиса на атлетском митингу у Београдској арени - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
„Летећи Швеђанин“ је поново померио границу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала