- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Будућност српског тениса је у добрим рукама

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на Вимблдону о различитим темама и дотакао се будућности српског тениса за коју не брине. Ипак, додаје да би волео да је систем мало боље уређен у белом спорту.
Такође, један од највећих тенисера у историји, по многима и најбољи, додаје да је тешко очекивати да се брзо понови златна тениска генерација Србије.

„Будућност српског тениса је у добрим рукама јер имамо Кецмановића. Имамо Ђереа, Лајовића, Крајиновића наравно, долази и Хамад Међедовић и прави доста добре резултате на челенџер нивоу. Надам се да ћемо имати предводнике нове генерације у српском мушком тенису који ће моћи у континуитету да играју и на великим стадионима. Тешко је очекивати да ће одмах моћи да буду на том нивоу на ком смо били ми из златне генерације јер у последњих 15, 20 година је била златна епоха, златна ера мушког и женског тениса. Имали смо у неколико година четири броја 1 Зимоњић, Јелена Јанковић, Ана Ивановић и ја. То је стварно за једну малу земљу која нема тениску традицију изванредан резултат који је нас ставио на мапу тениског света", рекао је Ђоковић српским новинарима у Лондону.

Осврнуо се Новак на клупски тенис за који мисли да није баш на потребном нивоу. А одатле се црпе таленти...
„Надам се да ће овај успех који смо сви ми бележили из златне генерације мотивисати све више деце да иду на тенис, има ту пуно ствари, систем мора да се утегне, да се доради. Није нам најбољи систем, клупски тенис није добар у последњих 10 година уопште. Радује ми што након више од деценију су имали рекорд пријављених клубова за сениорско мушко и женско првенство. То ме јако радује! Ако нема јаког клупског тениса, онда нема ни тениса уопште на професионалном нивоу у континуитету", рекао је Ђоковић.
На крају, прокоментарисао је и жељу Марка Топа, младог тенисера који је одлучио на крају да игра за Немачку.
„Разменили смо неке поруке, требали смо да причамо, питао ме је за одређене савете психолошке природе. Нисмо се видели и чули два месеца, видео сам у међувремену да је променио држављанство и јако ми је жао због тога", рекао је Ђоковић.
Рафаел Надал, Вимблдон, тенис - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СПОРТ
Надал поново у проблему: Фотографисао се са тенисерком, она јавила да има корону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала