- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаку стигла неочекивана претња– Холанђанин не губи на трави и поручује: Могу да победим Ђоковића

© AP Photo / Alastair GrantТим ван Ријтховен
Тим ван Ријтховен - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
У осмини финала Вимблдона, Новак Ђоковић састаје се са можда и највећим изненађењем турнира Тимом ван Ријтховеном из Холандије. Тренутно 105. рекет света игра најбољи тенис у каријери и поручује да може да победи Новака, а српски ас истакао је да је обратио пажњу на његове импресивне резултате.
Овогодишњи Вимблдон приредио је многа изненађења и пре него што је почео, али су несвакидашње ствари наставиле да се ређају из дана у дан.
Једна од њих је пласман у осмину финала Тима ван Ријтховена, 25-годишњака из Холандије који до ове године никада није ни закорачио на лондонску траву.
Ипак, сезону на тој подлози отворио је сјајно и направио спектакл на турниру у Хертогенбошу где је стигао до финала у ком је елиминисао Данила Медведева, најбољег тенисера света.
Пре руског аса, Холанђанин је редом успевао да савлада и Тејлора Фрица, Уго Гастона и Феликса Оже Алијасима, играче који су далеко боље рангирани на АТП листи.
Сада када је направио успех каријере чека га и најтежи изазов, а то је меч са Новаком Ђоковићем. Дуел са српским асом за Ријтховена представља испуњење сна, али поред тога гаји и наду да би могао да направи сензацију.
„Пре турнира, био је сан да играм са њим. Сада имам шансу, можда чак и на Централном терену и терену број 1 што би било лепо и магично. Улазим у сваки меч са мислима да могу да победим. Такође, у меч против Ђоковића ћу ући са мислима да могу да победим“, поручио је Холанђанин.
И сам Ријтховен изненађен је тиме шта је приредио због чега му је сада самопоуздање на високом нивоу.
„Нисам мислио да могу да направим низ од осам победа заредом. Повећало ми се самопоуздање. Трава ми одговара, одговара мојој игри. Јашем на овом таласу сада, видећемо до кад“, истакао је Ријтховен.
Ђоковић је добро испратио мечеве наредног противника, а поготово победу против Медведева. Српски ас одао је признање ривалу на импресивним резултатима.
„Гледао сам га како игра овде на неколико мечева и у Холандији где је освојио турнир. Наравно он је једна од тема овде и генерално у сезони на трави пошто још није изгубио меч. Заиста је импресивно, за некога ко није имао висок рејтинг и није победио АТП меч раније. Заиста је импресивно како је освојио турнир у Хертогенбошу и такође меч са Медведевом у финалу је добио на сјајан начин“, поручио је Ђоковић.
Занимљива прича крије се иза имена тренера Холанђанина кога Новак добро познаје јер су заједно одрасли.
Ријтховен тренира са Игором Сијслингом, бившим тенисером пореклом из Србије који је са Ђоковићем играо јуниорске турнире.
„Знам његовог тренера, мама му је из Србије и заједно смо одрасли, играли смо много јуниорских турнира заједно. Причао сам са њим, не знам га толико добро, али сам гледао како игра, анализираћу га и надам се да ћу почети тај меч као и све до сада“, открио је Ђоковић.
Током каријере Ријтховену је идол био Роџер Федерер, а трава омиљена подлога што су показали и овогодишњи резултати.
Новак статистички и гледајући претходне мечеве не би требало да има тежак задатак, међутим Холанђанин је очигледно непредвидив и нема шта да изгуби.
Српски ас игра стандардно фантастично на Вимблдону и до осмине финала се готово прошетао, али је изгубио један сет до меча осмине финала исто колико и Ријтховен.
Борба за четвртфинале заказана је за недељу, а победник ће играти са бољим из дуела Јаник Синер - Карлос Алкарас.
Руско-казахстански тенисер Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СПОРТ
Казахстанац је претерао и зато је брзо „отишао кући“ /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СПОРТ
Британци су прекинули традицију, а Новаку се то није допало
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Новак се није поздравио са судијом, а онда је уследило објашњење: Остали су трагови
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала