- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Словенци бесни на славног Хрвата: Пио, коцкао се и отказивао тренинге

CC BY 3.0 / Википедија / Роберт Просинечки
Роберт Просинечки - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Након што је после само три месеца сарадње дошло до растанка Роберта Просинечког и Олимпије, клуб из Љубљане огласио се и изнео низ невероватних информација о прослављеном стручњаку. Хрватски стручњак је потом на конференцији открио и другу страну приче и указао на проблеме у клубу.
У марту је Роберт Просинечки стигао на позицију тренера Олимпије, да би после само три месеца и потписаног двогодишњег уговора дошло до растанка из непознатих разлога.
Нагађало се да је проблем настао јер је Игор Барушић, финансијски директор, доводио фудбалере без консултовања са Просинечким, међутим изгледа да су разлози дубљи.
У Олимпији су љути због понашања Просинечког, а у саопштењу су изнели низ ставки које је тренер радио док је био на тој позицији.
"Роберт Просинечки је за 13.00 часова заказао конференцију за новинаре, на којој ће говорити дешавањима током протеклих неколико недеља. Међутим, пре тога Олимпија жели да изнесе своју страну приче. Роберт Просинечки је био играч топ класе али данас живи живот какав је имао и раније. Не жели да буде узор играчима и поштује клупску филозофију и вредности. Након што је клуб обелоданио његов одлазак, појавило се, из сата у сат, много спекулација и коментара. Оно што нико не зна јесте да је тренерски тим играо карте (скоро сваки дан) до четири ујутру, уз конзумацију алкохола и цигарета током тренинга. Такође, Просинечки је као тренер неодговорно одгађао или чак отказивао тренинге. Тако је отказао тренинг два дана пре краја припрема без консултација са председником или директором клуба. Из наше перспективе, све ове чињенице биле су довољне да се разиђемо са тренером који овако ради у једном прволигашу. Међутим, желимо да оставимо прошлост иза себе и да гледамо у будућност. Данас, 2. јула, председник клуба Адам Делиус договорио је сарадњу са новим тренером који има довољно искуства у Европи и који је оријентисан на добре ствари. Клуб ће у понедељак ујутру представити јавности новог тренера и његов тим", изјаснио се клуб.
Овакви детаљи јавности су били непознати, али се онда огласио и Просинечки на конференцији и открио другу страну приче.
„Можете рећи да сам био лош тренер, али не можете да ме кривите за моју љубав према клубу. Дошао сам овде да вратим клуб тамо где је некада био. Никада нисам радио са већим и горим лажовима и варалицама. Радио сам са много људи, али ови воде клуб СМС порукама“, биле су речи Просинечког.
Хрватски ас је открио је да није знао да ће он бити отпуштен већ да је отказ требало да добије Баришић.
„Чак ни Алфред Хичкок није могао да режира нешто овакво. Делиус нас је позвао на састанак и рекао нам да ће Баришић бити отпуштен, а да ми наставимо да радимо свој посао. Истакао је да му је потребна подршка свих нас, запослених у клубу. Уместо тога, сазнао сам да ја напуштам клуб“, открио је славни Хрват.
Марко Јевтовић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СПОРТ
Партизан се званично опростио од Јевтовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала