- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешићево алармантно упозорење: Ако се не променимо неће бити ни четвртфинала ни полуфинала ни медаља

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Селектор мушке репрезентације Србије Светислав Пешић говорио је пред меч квалификација за Светско првенство који ће Орлови играти против Белгије и том приликом изнео више упозорења када је будућност српске кошарке у питању.
Селектор мушке репрезентације Србије Светислав Пешић говорио је пред меч квалификација за Светско првенство који ће Орлови играти против Белгије и том приликом изнео више упозорења када је будућност српске кошарке у питању.
Пешић је истакао да се све своди на Звезду и Партизан, а пре упозорења похвалио је чињеницу да ће Чаир бити пун против Белгијанаца.
„Ово је најлепша вест коју сам чуо од како сам постао селектор, а то је распродата дворана. Били смо сведоци пре два дана препуне дворане у Риги, сви певају, сви навијају. Морам да признам да сам им завидео на томе. Када смо играли против Летонаца у Београду, било је 2.300 наших навијача. Радује ме што ће сада дворана у Нишу бити пуна", рекао је Пешић.
А, онда је нешто мало мање оптимистично дошло као предмет разговора...
„Важно је нагласити да је кроз екипу Србије прошло 23 играча од Летоније у Београду до Летоније у Риги. То је само доказ да нема никаквог континуитета. То је аларманта ситуација, као што је аларманта ситуација где се налази српска кошарка генерално. Стално се прича о златним медаљама из 2001. и 2002. године и после тога није било ништа. Било је сјајних резултата и после иако их можда многи не признају, само ми није јасно зашто се не признају. Ми смо на првенству Европе 2001. године играли у четвртфиналу против Летоније и победили смо са 114:78“.
Пешић истиче да мора да се гледа унапред и да се решава проблем у самом корену.
„Живимо у прошлости. Не рачунамо да се остале земље развијају. Званични првак Европе је Словенија. Они су играли и Олимпијске игре, били су у полуфиналу. Ми нисмо били прваци Европе, нисмо били на Олимпијским играма. Они су почели припреме одавно. Наш главни противник је Летонија која је такође почела са припремема 15. јуна. Обезбедили су услове да се тренира као у неко моје време. Погледајте само пример Хрватске. То је репрезентација која није освојила медаљу од 1995. године. Упозоравам, ако се не промене ствари у српској кошарци, нећемо ни ми освајати медаље. Неће бити ни четвртфинала ни полуфинала, да не говорим о медаљама“, објаснио је своје виђење Пешић.
Поново је тема разговора био Никола Јокић. Објаснио је Пешић када очекује МВП-а НБА лиге да се прикључи.
„Објаснили смо, постоји 28 дана по уговору НБА лиге и ФИБА током којих играчи могу да буду уз национални тим. Раније је то било 35, сада је 28. Ако би Јокић играо у овим прозорима онда он не би могао да почне четвртог августа припреме за Европско првенство. Ми смо проценили да он не игра овај прозор како би се припремио за Евробаскет. Он је иначе већ почео са припрема, индвидиуално. Одмах да кажем да је он један од ретких који је мени послао поруку да пожели срећу против Летоније“, рекао је Пешић и додао да је Богдан Богдановић и даље повређен.
Брус Браун - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Денвер прави потпуну трансформацију због Јокића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала