- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Ван Гог: Са публиком увек делимо високи напон рокенрола

Пратите нас
Популаран рок бенд “Ван Гог” одржао је синоћ концерт у оквиру 12. издања фестивала “Арсенал фест” у Крагујевцу, а фронтмен састава Звонимир Ђукић Ђуле специјално за Танјуг је истакао да су са публиком поделили високи напон рокенрола и да им је било фантастично у размени енергије са фановима.
“Ово други пут да свирамо на Арсенал фесту. Први пут смо гостовали 2015. године. Фантастично је да се оваква атмосфера дешава у срцу Шумадије, не само у Београду или другим градовима. Имам све похвале за организацију. Ово је прави пулс града, по вољи је публици. Драго ми је да су дошли љубитељи музике из целог региона“, сматра Ђукић.
Он је указао да је Арсенал фестивал различитог сензибилитета, и томе и јесте његова предност.
"За укус различите публике постоје избори бендова, што је добро, јер негде идеја и јесте да се догоде различити сензибилтети, не да све буде једносмерно. Ми смо са сјајном публиком синоћ поделили високи напон и било нам је заиста фантастично“, сређивао је утиске фронтмен.
Ђукић је открио да је наступ синоћ трајао сат времена по жељи организатора, а да су они бенд навикли на дугачке концерте.
„Међутим, одлична сет листа коју смо направили, очигледно је успела да изазове позитивне реакције публике. Важно је направити и добар избор песама за сваки наступ“, рекао је за Тањуг један од најпопуларнијих рокера у Србији.
И након три године 10. студијски албум „Море без обала“ (2019) и даље је актуелан, „ван Гог “ редовно свира песме са тог материјала, као синоћ велики хит „Више те не волим к''о пре“.
„Наш албум „Море без обала“ је високо колоријски албум, ми га тако зовемо. Пун је концертних наслова. Можда имамо и привилегију да се уљуљкамо у комфорној зони и да градове које су пред нама одсвирамо још пар година на такав начин. Међутим, искрено, то није наш стил. Имамо жељу да се мењамо, да истражујемо, да променимо стилове и сваки пут смислимо нешто ново када су наше песме у питању“, анализирао је Ђуле рад бенда који је основан 1986. године и ближе се јубилеју од четири деценије постојања.
Он је најавио да се у октобру може очекивати њихов нови сингл и видео спот.
Београдски рокер је открио да неће овог лета наступати на Беер фесту, иако су готово редовни на том фестивалу на Ушћу на коме окупе барем 100 000 људи испред бине, а прескачу и 22. издање фестивала Егзит у Новом Саду.
„Верујемо да са новим синглом и албумом следеће године поделити са публиком на споменутим фестивалима један нови и другачији Ван Гогх“, јасан је био Ђукић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала