- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас испао, Ђоковићу отворен пут ка финалу Вимблдона

© AP Photo / Alberto PezzaliМлади шпански тенисер Карлос Алкарас
Млади шпански тенисер Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Италијански тенисер Јаник Синер приредио је једно од највећих изненађења на Вимблдону елиминисавши петог носиоца Карлоса Акараса у осмини финала у четири сета 6:1, 6:4, 6:7, 6:3.
Велику борбу водили су седми и 13. тенисер света, а после готово три и по часа игре шпанска тинјеџерска звезда је морала да се помири с поразом и елиминацијом из Лондона.
Тако се Новаку Ђоковићу с пута склонио један од најнезгоднијих ривала који га је победио у последњем међусобном дуелу, али је то било у Мадриду, на два сета. Ово је ипак много озбиљнији турнир на коме се види разлика између дечака и мушкараца.
Показао је Синер у првом сету да се не мири са улогом аутсајдера коју су му доделиле кладионице. Убитачно је сервирао, добро се кретао и као резултат свега са два брејка стигао до великих 6:1.
У другом сету Италијан је раним брејком стигао до предности коју потом није испуштао. Играло се гем за гем, али Алкарас није имао ниједну брејк лопту нити прилику да се врати у сет. На крају је Синер издржао све и после 6:4 повећао предност.
У трећем сету Алкарас је заиграо концентрисаније. Гледали смо дуг сет, и један и други су били сигурни на свој сервис па је одлучивао тај-брејк. А тамо, прави спектакл. Алкарас не користи три сет лопте, затим Синер две меч лопте, да би Шпанац брејком за 10:8 смањио на 2:1.
Ако је пропустио шансу у трећем Синер није у четвртом сету. Брејк у четвртом гему условио је да оде на великих 3:1 које је до краја рутински претворио у коначних 6:3 за тријумф и пласман у четвртфинале лондонског гренд слема.
Тамо ће Синеру ривал бити бољи из дуела Новака Ђоковића и младог Холанђанина Ван Ријтхофена.
Новак Ђоковић на УС опену - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
„Новакомрзац“ призива Ђоковића на УС Опену
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Србин за 49 минута до прве титуле у каријери!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала