- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Саинс победник у лудници на Силверстону

© AP Photo / Frank AugsteinКарлос Саинс. Ферари, Формула 1
Карлос Саинс. Ферари, Формула 1 - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Возач Ферарија Kарлос Саинс стигао је до прве победе у каријери пошто је славио на Великој награди Британије, 10. трци овогодишњег шампионата у Формули 1.
Дан након што је уписао прву пол-позицију, Шпанац се најбоље снашао и у лудој трци која је прекинута после само неколико кривина због инцидента у којем је Гуанжу Жу катапултиран између ограде и заштитних баријера, а пред последњих десетак кругова успорена изласком безбедносног возила на стазу.
Саинс је раније током трке коштао скупо и себе и свог тимског колегу Шарла Леклера тиме што му није пропустио да поведе, али је профитирао у финишу када се Естебан Окон зауставио на стази.
Друго место заузео је Серхио Перес у болиду Ред Була, али њему прети накнадна казна због претицања, пошто је изашао са сва четири точка са стазе, док је трећи био рекордер по броју тријумфа на Силверстону Британац Луис Хамилтон.
Леклер је морао да се задовољи четвртим местом, док је бранилац титуле и водећи у генералном пласману Макс Ферстапен заузео седмо место.
Ландо Норис у Мекларену био је шести, испред Ферстапена, који је у финишу за две десетинке победио Мика Шумахера, који је тако дошао до првих бодова у каријери.
Освајаче бодова комплетирали су четвороструки светски шампион Себастијан Фетел и Kевин Магнусен у болиду Хаса, док је бод за најбржи круг припао Хамилтону.
Ферстапен на челу генералног пласмана има 181 бод, прати га Перес са 147, док је Леклер трећи са 138 поена.
Шампионат Формуле 1 наставља се већ наредне недеље трком за Велику награду Аустрије.
Формула удес - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Кинез гледао смрти у очи - право је чудо да је остао жив /видео/
Формула - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Болид летео и пао на други – „ореол“ спречио трагедију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала