- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Лондон: Неприхватљив нови Мински споразум, Украјини потребна победа

© AP Photo / Manu FernandezБританска министарка спољних послова Лиз Трас
Британска министарка спољних послова Лиз Трас - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Не треба дозволити склапање новог Минског споразума, Украјина треба да победи Русију, изјавила је британска министарка спољних послова Лиз Трас у интервјуу за француски лист „Журнал ду диманш“.
Према њеним речима, „лоше осмишљен мировни споразум“ омогућиће председнику Русије Владимиру Путину да „прегрупише своје снаге“.
„Стога, не можемо себи да приуштимо нови Мински споразум. Украјини је потребна чиста победа која ће обновити њену безбедност“, додала је она.
Како је навела, о том питању је разговарала са својом француском колегиницом Кетрин Колона и да се „сви савезници слажу са овим циљем“.

О Путину и женама

Трасова је додала и да се слаже са мишљењем премијера Бориса Џонсона да жена на челу Русије не би дозволила почетак специјалне операције у Украјини.
„Верујем да жене имају исту способност да чине зло као и мушкарци“, истакла је она.
Џонсон је раније изјавио да Русија не би започела специјалну операцију у Украјини да је руски председник Владимир Путин „био жена – што он очигледно није“. Британски премијер назвао је Путинова дејства према Украјини „савршеним примером токсичне мушкости“. Руски председник је Џонсонове речи назвао не баш коректним поређењем и рекао да је Маргарет Тачер, док је била на функцији премијера Велике Британије, започела војне операције са Аргентином за Фокландска острва.
Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
РУСИЈА
Џонсон упозорава: Украјину би могли да приморају на „лош мир“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала