- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аустралија мења правила: Новак може да игра!

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, трећи рекет света, може и уколико остане невакцинисан да игра на Аустралијан опену наредне године. Аустралијске власти промениле су услове за улазак у земљу, а то значи да странци неће морати да прикажу статус о вакцинацији.
После велике саге и драме коју је проживео када је почетком године отпутовао у Аустралију, Новак Ђоковић сада је из те земље добио лепе вести.
Доласком нове власти промењена су и правила у вези са корона вирусом, а оно најбитније за српског тенисера је да се од странца неће тражити доказ о вакцини при уласку у земљу.
Нова измена закона на снагу ступа шестог јула, а информацију је потврдио за аустралијске медије Марк Батлер, министар здравља те земље.
То аутоматски значи да Ђоковић не би требало да буде спречен да игра на Аустралијан опену где је девет пута подигао пехар.
Једини проблем могла би да направи забрана уласка у земљу на три године коју је Новак добио након депортације из Аустралије, али уз уложену жалбу она би лако могла да буде укинута јер српски тенисер има написмено и судску пресуду у своју корист.
У аустралијском закону јасно је наглашено да свака протерана особа има права на захтев за изузеће, а Новаку иде у корист и измењена власт.
Скот Морисон и Алекс Хок, више нису на позицијама премијера и министра за имиграције, а управо њих двојица били су највише заслужни за Новакову депортацију из Аустралије.
Подсетимо, српски тенисер стигао је на Аустралијан опен као невакцинисан, али уз добијено медицинско изузеће која му допушта да игра на турниру и буде у земљи иако није вакцинисан.
Власт је протерала Новака, а није помогла ни одлука коју је донео суд јер је Хок имао право да одлучи сам о депортацији.
Ипак, очигледно је да нова власт води другачију политику, а она би Ђоковићу могла да донесе коначно наступ на Аустралијан опену наредне сезоне.
Рафаел Надал и Лоренцо Сонего - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Надалов (не)пријатељски потез и сусрет две „усијане главе“ – да ли је ово неки нови Вимблдон?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала