- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан склапа коцкице – плејмејкер и центар у фокусу

© Фото : АБА лига / Партизан НИС / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић – тренер Партизана
Жељко Обрадовић – тренер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
После пласмана Партизана у Евролигу било је јасно да ће црно-бели прилично мењати тим за следећу сезону. Стигао је Данило Анђушић као прво појачање, а Парни ваљак се већ растао са Родионом Куруцем, Немањом Дангубићем и Даласом Муром. Главни циљеви убудуће биће појачања на позицијама један и пет.
Одмах по завршетку АБА лиге било је познато да четворици играча истичу уговори: То су Далас Мур, Немања Дангубић, Матијас Лесор и Раде Загорац.
Сада се и званично зна да су прва двојица напустила клуб, а видећемо каква ће одлука бити са Загорцем, прошлогодишњим капитеном тима, и Лесором који је стигао у току сезоне и солидно се показао на позицији пет где Партизан има још Балшу Копривицу.
Јасно је да ће Партизан пробати да се појача током лета на позицијама један и пет. Црно-белима је потребан сигуран плејмејкер, са поенима у рукама. Тренутно црно-бели, после одласка Мура, на кецу имају Јама Мадара и Алексу Аврамовића који јесте играо позицију један, али је цео живот био двојка.
Зато се очекује да Партизан појача плејмејкерско место, а до сада се у јавности за то место спомињао Тајлер Дорси.
Грчки медији писали су о контакту Партизана и Дорсија, кошаркаша Олимпијакоса. Он има понуду тима из Пиреја, али наводно је велика жеља тренера Жељка Обрадовића. Исти извори истичу да је Партизан спреман Дорсију да понуди 1.500.000 евра по сезони, што је велики новац. Видећемо колико ту има истине...
Са друге стране, позиције два и четири делују најпопуњеније. Ту црно-бели пре свега рачунају на Кевина Пантера, Данила Анђушића и по потреби Алексу Аврамовића, док су на четворци сјајни Зек Ледеј и Ален Смаилагић који је пружао шарене игре током сезоне, као и талентовани Тристан Вукчевић.
На позицији три црно-бели су остали без Куруца и Дангубића, али Трифуновић је остао, док је Загорац и даље на чекању. Црно-бели у блиској прошлости нису имали среће са играчима на овој позицији, посебно са Летонцима јер је пре Куруца промашај био у виду ЖанисаПејнерса.
На крају долазимо и до позиције пет, где је једини сигуран Балша Копривица. Око Лесора се још ништа не зна, а у међувремену су се појавиле информације да су црно-бели заинтересовани за репрезентативца Србије Филипа Петрушева.
Петрушев је раније званично напустио редове првака Европе Анадолу Ефеса. Талентовани центар вероватно неће имати проблем да пронађе ангажман, а до сада се спомињало да је на мети Панатинаикоса, као и највећих српских клубова, пре свих Партизана.
Последње вести из Турске говориле су да се Петрушев чак договорио са Партизаном, али као и увек такве ствари треба узимати за дозом опреза, све док се посао званично не договори. Не би било изненађење да Петрушев заврши на крају у Панатинаикосу који сада води Дејан Радоњић.
На крају, а заправо на почетку, најважније по црно-беле је да имају Жељка Обрадовића под уговором до јуна 2024. године.
Заједно са добијеном специјалном позивницом за Евролигу, све говори да бисмо могли следеће сезоне да гледамо конкурентан Партизан.
Немања Дангубић и Владимир Мицов - КК Партизан против КК Будућност - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Партизан се званично опростио од два играча
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала