- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Популарно грчко летовалиште забранило чување места на плажи

CC0 / / Читање на плажи
Читање на плажи - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Остављање плажних реквизита, укључујући сунцобране, простирке и лежаљке, а све у циљу чувања места на плажи чак и када не бораве на њој, постао је прави непријатни тренд који се шири како обалама Јадрана, тако и на плажама Грчке. Овај пут, месна заједница летовалишта омиљеног код Срба, решила је да стане на пут оваквом бахатом понашању.
На Фејсбук страници градића Пефкохори, једног он најпопуларнијих летовалишта на Халкидикију, јуче је објављено обавештење у којем се наводи да је забрањено остављање личних ствари на плажи ради резервације.
Поред грчког, руског, енглеског, обавештење је написано и на српском језику.
lЗабрањено је остављање личних ствари на плажи преко ноћи, рано ујутру у сврху резервације сунчалисних места. У супротном ће бити одузето од стране комуналних редара и буду враћене само након наплаћивања казне“, стајало је у саопштењу.
Унутар објаве, на чију аутентичност се позива и грчки портал „Вориа“, није наведено колика је казна прописана за пабирчење плажних реквизита ради уживања.
© Фото : Узето са Фејсбук странице Обавештење на плажи на Пефкохорију
Обавештење на плажи на Пефкохорију - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Обавештење на плажи на Пефкохорију
У разговорима са туристичким радницима из Пефкохорија, домаћи медији су сазнали да се ово односи углавном на људе који живе у овом месту, а који на овај начин обезбеђују место на плажи за себе или своје пријатеље.
„Дешава се да неко постави свој сунцобран, било је чак и шатора раније, па да ту све складишти, дође и окупа се пар сати и тако стоји цео дан, не може нико други да дође. Дакле, не обични туристи, већ они који овде имају станове, неки понекад уступе пријатељима и гостима, али у принципу, раде исту ствар, не остављају могућност другима да дођу на то место. Срећом, плаже у делу где се то махом дешава су веће. али опет, такво понашање није на месту“, каже извор Блица.
Путовање — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
ДРУШТВО
Када дете може само да иде на летовање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала