- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Спремају се нови протести у Америци: Полиција убила Афроамериканца, имао 60 прострелних рана

© AP Photo / Phil Masturzo/Akron Beacon JournalПротест у Акрону у Охају због убиства Афроамериканца, ког је усмртила полиција са 60 хитаца
Протест у Акрону у Охају због убиства Афроамериканца, ког је усмртила полиција са 60 хитаца - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Полиција Охаја објавила је данас више снимака убиства ненаоружаног Афроамериканца Џејленда Вокера (25) прошле седмице у граду Акрону.
Његово тело је пронађено са око 60 прострелних рана на једном паркингу, где се пред полицијском потером зауставио, изашао из аутомобила и покушао да побегне.
Полицајци у потери су мислили да је убијени Афроамериканац наоружан, а на конференцији за новинаре је приказан и снимак на којем се, како тврди полиција, чују пуцњи из аутомобила убијеног Џејленда, преноси Ројтерс.
У његовом аутомобилу, наводи се, касније је пронађен пиштољ.
Огранак Националне асоцијације за унапређење положаја обојених особа (НААЦП) из Акрона планирао је миран скуп након данашње конференције за новинаре полиције и објављивања снимка.
Адвокат Вокерове породице Боби Дичело описао је видео као бруталан и рекао да су Вокерови рођаци забринути да би протести овог викенда могли да прерасту у насилне.
Ово је последње у низу убистава Афроамериканаца, које је починила полиција у САД.
Критичари тврде да су ова убиства неоправдана, као и убиство Џорџа Флојда 2020. у Минеаполису, које је изазвало глобалне протесте против полицијске бруталности.
Бивши полицајац осуђен на 22,5 године за убиство Џорџа Флојда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала