- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У узбекистанској Каракалпакији уведен полицијски час

© Комитет по делам религийЗастава Узбекистана
Застава Узбекистана - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Председник Узбекистана Шавкат Мирзијојев увео је полицијски час у Каракалпакији, где су у петак избили нереди. Полицијски час ће бити на снази ноћу у оквиру ванредног стања уведеног до 2. августа, наводи се у тексту указа објављеном на сајту председника.
„Увести полицијски час од 21 до 7 часова на територији Републике Каракалпакија током периода ванредног стања“, наводи се у указу.
Како се наводи у документу, такође се налаже да се на територији Каракалпакије формира команда, на чијем челу ће бити командант националне гарде Рустам Џурајев. За период ванредног стања председник је такође наложио да се појача заштита јавног реда у Каракалпакији, посебно важних и категорисаних објеката, уведе ограничења слободе кретања, укључујући возила, обезбеди провера докумената, лични претреси, као и да се ограничи улазак и излазак из Каракалпакије.
Такође се забрањује организовање и одржавање мирних скупова, забавних, спортских и других јавних манифестација, као и продаја оружја и муниције. Истовремено, шеф државе је наредио „да се обезбеди привремено одузимање оружја и муниције од физичких лица“. За заштиту реда и мира биће додатно ангажоване снаге и средства Министарства одбране земље.
Раније у суботу, портпарол шефа државе Шерзод Асадов саопштио је да је у Каракалпакији уведено ванредно стање за период од 3. јула до 2. августа.
У петак је криминална група лица покушала да заузме државне органе у граду Нукусу. Полиција је одлучно сузбила незаконите радње. Сутрадан је Шавкат Мирзијојев саопштио да је одлучио да не мења устав у вези са аутономним статусом Каракалпакије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала