- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Братимили се Будва и Врачар

© Фото : Бар на длану/Уступљено СпутњикуБратмили се Будва и Врачар
Братмили се Будва и Врачар - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Будва и београдска општина Врачар су од данас и званично у побратимским односима.
Предсједници двије општине Марко Бато Царевић и академик Милан Недељковић потписали су акт братимљења чиме је сарадња двије општине на туристичким, привредним, културним, спортским, научним и свим другим пољима гдје за то постоји могућност и обострани интерес подигнута на виши ниво.
Након потписивања акта о братимљењу, градоначелник Будве је казао да је идеја о оваквом виду повезивања једне од централних општина Београда и Будве стара деценијама али да се прилика за реализацију указала када су се стицајем околности он и његов пријатељ, чувени интервентни кардиолог проф. др. Милан Недељковић нашли на челу двије општине.
“Ово је за мене један врло важан тренутак, испуњен емоцијама, јер повезивати се и склапати пријатељства у овим временима је прави пут, Ви добро знате куда иде овај свијет и шта се све дешава и у складу с тим мислим да треба радити на стварању добрих односа, јер тиме трасирамо себи пут да би могли да се бавимо реалним животним проблемима. Овим братимљењем смо реализовали једну нашу идеју која је проистекла из вишедеценијског сусретања и дружења а која су се конкретизовала када се мој пријатељ академик професор Милан Недељковић нашао на челу Општине Врачар а моја маленкост на истој позицији у Општини Будва. Пријатељства се крунишу на овакав начин а ми планирамо још сличних повезивања са градовима у Европи па и ван Европе“, рекао је на церемонији братимљења Будве и Врачара први човјек црногорске метрополе туризма Марко Бато Царевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала