- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер ЛНР: Украјинске снаге могле би покушати да поврате територије

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаПрипадници руских и снага ЛНР подижу Заставу победе на зграду градске куће у Лисичанску
Припадници руских и снага ЛНР подижу Заставу победе на зграду градске куће у Лисичанску - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Украјинске снаге могле би да покушају да „поврате“ територије ЛНР након што су савезничке снаге заузеле Лисичанск, али им то неће бити дозвољено, изјавио је лидер Луганске Народне Републике Леонид Пасечник.
„Поводом безбедности и корака које предузимају Оружане снаге Украјине и неонацистички батаљони, који ће вероватно покушати да поврате територије, желим сасвим одговорно и недвосмислено да кажем да нико никоме неће уступити територије на које смо ушли“, изјавио је Пасечник за телевизију „Русија 24“.
Лидер ЛНР је приметио да савезничке снаге имају довољно снага и средстава да то спрече.
„Што се тиче тога да овде није искључен рад диверзантско-терористичких група, онда је то, наравно, тежи задатак, јер оне улазе прерушене у цивиле, прерушене у избеглице, па смо и ми организовали рад у том правцу“, додао је он.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је о ослобађању Луганске Народне Републике. Као резултат успешних војних дејстава Оружаних снага Русије, заједно са јединицама Народне милиције ЛНР, успостављена пуна контрола над градом Лисичанском и низом оближњих насеља, од којих су највећа Белогоровка, Новодружеск, Малорјазанцево и Бела Гора.
Напуштајући град, украјински милитанти су дигли у ваздух и уништили неке од важних административних зграда, укључујући градску кућу. Савезничке војне снаге су након уласка у град истакле Заставу победе на порушену зграду градске управе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала