- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Запад ће и даље позивати Украјину у рат

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Ослобађање Луганске Народне Републике је важан догађај у зони специјалне операције, сматра заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев и додаје да ће Запад наставити да позива Украјину у рат до победничког краја.
„Ослобађање територије ЛНР је важан догађај у току специјалне војне операције. Предвиђам да ће у том контексту наши европски ‘пријатељи’, који су били шокирани призором туђе крви, разноразне Урсуле, Трасове и остали Борељи наставити да позивају Украјину у рат до победничког краја“, написао је он на свом каналу на Телеграму.
„А узбуђене украјинске власти са кокаинским одушевљењем ће наставити игру међународне подршке и показују ‘чврсту’ решеност да врате све што је изгубљено. Само што је узалуд“, додао је Медведев.
Према његовом мишљењу, „требало је размишљати раније“, „а сада би Зеленски и компанија требало да се сете Цицерона: аbiit, excessit, evasit, erupit “ (отишао, сакрио се, нестао, побегао).
Руски министар одбране Сергеј Шојгу је обавестио председника Русије Владимира Путина да је Луганска Народна Република ослобођена. Последњи од већих градова на територији ЛНР који је држао Кијев – Лисичанск, прешао је под контролу руских и луганских снага.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала