- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је „насилник“, а ко је „мекан“ – легенда не жели да гледа хаос: „Нисам видео ништа слично!“

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Ник Кирјос и Стефанос Циципас својим понашањем током и после међусобног дуела на Вимблдону бацили су у сенку фантастичну тениску представу и сву пажњу усмерили на свој сукоб и понашање недостојно врхунских спортиста. Све што се догодило није нимало занимљиво ни Матсу Виландеру.
Кирјос и Циципас су се састали у шеснаестини финала, пореклом Грк је био аутсајдер у дуелу са „оригиналним“ Грком, али га то није спречило да оствари велики тријумф са 3:1 у сетовима после три сата и 11 минута жестоке тениске борбе.
Двојица ривала, некада великих пријатеља, током дуела су се често препирали, а неколико пута су један другог гађали и лоптицама.
У томе је предњачио Циципас који је чак себи дозвољавао да губи поене, само да би погодио свог ривала.
Циципас је доживео тежак пораз, али га то није зауставило у намери да „истера правду“.
„Кирјос константно малтретира, то он ради, малтретира противнике. Вероватно је био насилник и према деци у школи. Ја не волим такве особе. Не волим људе који унижавају друге. Он има добру страну, али постоји веома зла страна у њему и она може да нанесе зло људима“, говорио је Циципас.
Имун није остао Кирјос.
„Да видите ви са каквим људинама ја сваки дан играм кошарку код куће. Људи против којих играм на Вимблдону нису такви. Он је толико мекан, да дође и да каже да сам га малтретирао, то је толико мекано. Нисмо направљени од истог материјала“, истакао је Кирјос.
Можда је све то донело додатну чар у заиста епски дуел Кирјоса и Циципаса, али се све то не свиђа вишеструком освајачу Гренд слем турнира Матсу Виландеру.
„Да ли је забавно? Да. Да ли је за поштовање? Не. Никада нисам видео ништа слично. Нисам сигуран да ли желим поново да видим тако нешто. Желимо да промовишемо тенис као нешто инспиративно, образовно, али можда људи жели и ово да виде. Да будем искрен, нисам сигуран да обожавам оно што се сада дешава на терену“, рекао је Виландер.
Како год, Циципас и Кирјос су завршили са новчаним казнама после међусобног дуела, а Аустралијанац наставља такмичење и то против Брендона Накашиме.
Рафаел Надал и Лоренцо Сонего - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Надалов (не)пријатељски потез и сусрет две „усијане главе“ – да ли је ово неки нови Вимблдон?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала