- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како су Срби одобровољили капетана Ларса: „Наредио је повратак особља“ /фото, видео/

© Фото : Одбојкашки савез СрбијеКапетан Ларс и Игор Колаковић
Капетан Ларс и Игор Колаковић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Мушка сениорска репрезентација Србије допутовала је у недељу увече у Гдањск, где ће играти на турниру Б групе наредне седмице Лиге нација 2022. Пут од Београда преко Минхена није протекао без проблема.
Због великог пропуста „Луфтханзе“ и касног доласка авиона из Минхена за Београд, одбојкаши Србије су каснили већ при полетању авиона за Минхен са аеродрома „Никола Тесла“, пренео је Одбојкашки савез Србије.
Кратак временски период између слетања на аеродром у Минхену и полетања за Пољску, условили су јурњаву одбојкаша Србије по ходницима аеродрома „Франц Јозеф Штраус“, а на крају и праву драму на самој писти, пред улазак у авион, који је већ био спреман за полетање.
Предуга пасошка контрола додатно је утицала на кашњење седморице играча и чланова стручног штаба на тзв. „гејт“, а кад је остатак тима, који је успео некако да стигне до авиона, схватио да пилот неће да сачека њихове другове, одбили су да уђу у летелицу.
Уследили су преговори селектора Игора Колаковића и капетана авиона, господина Ларса, коме је објашњено да кривица није само наша, већ и његове компаније и да би било коректно да се сачека остатак тима.
Говорио је Колаковић и о јединству екипе, показивао пилоту ка играчима, од којих нико није желео да уђе у авион, објашњавајући да је то у нашој репрезентацији сасвим нормална реакција.
На крају је ипак на сцену ступио „Бог и батина“, добри капетан Ларс, који је ризикујући огроман притисак и критике осталих путника, којих је касније и било, наредио повратак особља Луфтханзе на „гејт“, а онда и долазак седморице чланова одбојкашке репрезентације Србије.
За успомену на овај догађај, који је донео и 40-минутно кашњење авиона у поласку за Гдањск, Алекса Брђовић, тим менаџер српских одбојкаша, поклонио је мајицу Србије капетану Ларсу, са којим се на крају фотографисао и селектор Колаковић, који је посебно похвалио храброст и коректност коју је овај исказао.
© Фото : Одбојкашки савез СрбијеКапетан Ларс и Игор Колаковић
Капетан Ларс и Игор Колаковић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Капетан Ларс и Игор Колаковић
Одбојкаши Србије су још једном били јединствени у намери да авион не креће без свих другова. Били су одбојкаши Србије на писти у Минхену, као мускетари Александра Диме – „сви за једног један за све”.
Зоран Терзић – селектор одбојкашица Србије - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
СПОРТ
„Две химне ми изазивају лептириће у стомаку – химна Србије и химна Русије“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала