- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Протест у Подгорици због најаве потписивања Темељног уговора /фото, видео/

© Sputnik / Бобан НововићПротест исред зграде Владе у Подгорици
Протест исред зграде Владе у Подгорици  - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Испред зграде Владе Црне Горе вечерас је поново одржан протест због најаве премијера Дритана Абазовића да ће се влада у четвртак изјаснити о тексту Темељног уговора са Српском православном црквом.
Учесници протеста, између осталог, тврде да је овакав текст Темељног уговора штетан по све грађане Црне Горе и позивају владу да "уместо митоманије коначно подари европску будућност", преноси ЦДМ.
Члан организационог одбора протеста Милош Ђуричковић рекао је да "постоје индиције да ће идиће недеље бити изгласан акт капитулације".
Портпарол Либералне партије Амар Боранчић навео је да су мислили да су "рушењем владе Здравка Кривокапића Црну Гору вратили у оквире грађанске и европске Црне Горе".
"Уговором са Црквом Србије се јасно жели створити држава у држави. Уколико влада не одустане питање је до када ће трајати", рекао је Боранчић
Грађански активиста Александар Зековић рекао је да је овакав текст "такозваног темељног уговора" штетан по све грађане и грађанке и позвао Албанце да им се придруже у борби, додаје РТЦГ.
Организатори су најавили окупљање и идуће седмице уочи седнице Владе.
Протесту су, између осталих, присуствовали и посланица Социјалдемократске партије (СДП) Драгиња Вуксановић Станковић и потпарол Социјалдемократа (СД) Никола Зиројевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала