- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Протести на ауто-путевима у Британији због цена горива /видео/

© AFP 2023 / IAN KINGTONКамиони дуж ауто-пута М20 на југу Енглеске
Камиони дуж ауто-пута М20 на југу Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Колоне демонстраната који протестују због високих цена горива у Великој Британији изазвали су кашњења у превозу и поремећаје на деоницама широм система аутопутева у тој земљи.
Демонстранти, од којих су многи у камионима и комбијима, користе барикаде на путевима како би успорили или зауставили саобраћај у деловима земље, поред осталог у западној Енглеској, јужном Велсу, Есексу, Јоркширу и Линколнширу, извештава Гардијан.
Један од главних деоница на мети демонстраната је саобраћајница М4 између Бристола и јужног Велса, укључујући мост Принца од Велса на реци Северн.
Међу учесницима протеста на путу М4 је и Вики Стампер (41), бивши возач камиона из Кумбрана, у јужном Велсу, која каже да су она и њен партнер Дарен били приморани да напусте фирму у Бристолу јер нису могли да приуште трошкове путовања на посао, преноси Танјуг.

„Морали смо да напустимо те послове јер нас је само пут до посла и назад коштало 380 фунти недељно. Онда сам пре две недеље изгубила посао јер компанија није могла да сипа гориво у толико камиона...“, наводи она. На питање шта би замолила премијера Бориса Џонсона да уради, кратко је одговорила: „Дај оставку”.

Демонстрације су организоване путем друштвених мрежа под слоганом „Цене горива стоје против пореза”.
Национални штрајк железничара у Великој Британија - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СВЕТ
Почео највећи штрајк железничара у Великој Британији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала