- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У Нишу је нестало струје, а у Хрватској је Марканен „угасио“ кошарку – Богдановић: Ја сам крив!

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаБојан Богдановић
Бојан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Хрватска је у шоку! У тренуцима док се у нишком Чаиру догађао вишеструки нестанак струје у Ријеци је Лаури Марканен „угасио“ кошарку. Финац је погодио тројку пет секунди пре краја за тријумф Скандинаваца (81:79), чиме је убио наду „ватрених“ да ће играти Светско првенство 2023. године. Бојан Богдановић је као најискунији преузео одговорност.
Хрвати су имали велику предност, али их је очајно извођење слободних бацања одвело у пропаст. Одлучили су да бране последњи напад Финаца и то их је на крају коштало Мундобаскета.
Лопта је стигла до искусног Лаурија Марканена који се извукао на шут за три поена и без проблема погодио.
У дворани у Ријеци мук! Смогао је снаге један од трагичара, уједно и најбољи кошаркаш Хрвата Бојан Богдановић до прича после дебакла. Као најискуснији и онај од којег се највише очекује на паркету, НБА ас је преузео одговорност.
„Нису нас Финци победили, добили смо сами сепе. Просули смо све на исти начин по ко зна који пут. Немамо право да се жалимо на услове. Изгубили смо нашом глупошћу. Како смо играли резултат у првом полувремену је био још и добар. Марканен нам је константно стварао проблеме, а онда нам је и Салин погодио неколико тројки. Уз добру енергију младих Пркачина и Гњидића смо успели да преокренемо резултат, али на крају нажалост нисмо победили. Ја сам главни кривац, добио сам лопту, али сам промашио“, рекао је Богдановић, чије је речи пренео портал Индекс.хр.
Скинуо је у потпуности Богдановић одговорност са Гњидића који је промашио одлучујућа слободна бацања у финишу.
"Подршка је била одлична, али понавља по ко зна који пут, изгубили смо на исти начин. Није Ловре (Гњидић) ништа крив. Он нема везе са овим поразом. Он је одбраном донео преокрет, искључиви кривац сам ја. Никада нисмо ниже пали, никада нисмо играли нижи ранг квалификација. Тешко је рећи нешто паметно после овога, али не слути на добро. Долази Евробаскет, али треба видети ко ће уопште играти", закључио је кошаркаш Јуте Џез.
Бобан Марјановић на мечу са САД - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Белгијанци неће да играју нови меч, али то не брине Србију
Лопта у обручу - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Катастрофа Хрвата - остали без Мундобаскета! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала